Indhold på side:
Dette indhold er sponsoreret.
Hvis du som mange andre i løbet af de sidste par år har opdaget en forkærlighed for at bage spændende slags brød, så har du måske også gjort dig tanker om det udstyr, du bruger til at bage med. Den form, man bager brødet i, kan nemlig have stor betydning for præsentationen og udseendet af brødet. Formen kan fuldstændig transformere et normalt franskbrød til et spændende og unikt formbrød.
Samtidig kan den kniv, du bruger til at skære dit nybagte og varme brød ud med, også have stor betydning for oplevelsen af brødet. Knivens skarphed betyder nemlig meget i forhold til udskæringernes lige kant. En god kniv giver en renere og skarpere præsentation, som virkelig fremmer oplevelsen af at spise et frisklavet og hjemmebagt brød.
Hvad skal du bage i?
Et helt uundværligt værktøj, når man bager brød, er selvfølgelig brødformen. Brødforme kommer i mange former, materialer og med mange funktioner. Der er de klassiske brødforme og hævekurve, og derudover er der specielle forme som briochebrødformen eller fleksible og justerbare forme.
Man kan også købe forskellige brødformsindlæg og transportlåg, så man er klar til at tage sit nybagte brød med til hjemmebrunch med veninderne. Brødforme findes samtidig i et væld af materialer lige fra klassiske stålmaterialer til silikoneforme, som alle har hver deres fordele. Slutteligt findes der også et væld af brødforme, der ligesom kageringe kan justeres og spændes til, så man får en perfekt form på brødet. Det gode ved en brødform er selvfølgelig også, at formen sagtens kan bruges til fx kager som sandkager og frugtkager, der er særligt populære i juletiden.
En funktion i din kommende brødform, der er værd at holde udkig efter, er teflon. Det giver en non-stick kvalitet, der betyder, at brødet let slipper formen, når det er færdigbagt og skal ud af formen. Samtidig giver teflonmaterialer en god varmefordeling, så brødet bliver bagt perfekt.
Hvad så, når brødet er bagt?
Når brødet er bagt færdigt, og man står klar med marmeladen eller smørret, skal der selvfølgelig også en skarp kniv til at sørge for den perfekte skive. Kniven kan her være utrolig vigtig, for det handler om at have en god, slidstærk og skarp kniv. Dette sørger for, at brødet ikke går i stykker, når det skæres i skiver. Samtidig er risikoen for at udhule eller ødelægge den bløde midte også mindre, når man bruger en skarp kniv. Det kan fx være en victorinox brødkniv, der holder sig skarp utroligt længe, og som har et dejligt skæfte, som ligger godt i hånden.