Indhold på side:
Dette indlæg er sponsoreret.
De fleste af os griber den første solcreme, vi kan få øje på, når vi har brug for den. Måske er vi på vej på stranden eller lignende og har derfor travlt med at komme videre! Dog er der faktisk meget, som du måske bør overveje, når du skal vælge solcreme. Hvis du er interesseret i at vide mere, kan du læse med i denne artikel.
Forskellen på faktor i solcreme
Der er faktisk ikke særlig stor forskel på en solcreme med faktor 15 og en solcreme med faktor 30. Mange tror fejlagtigt, at en solcreme med faktor 30 beskytter dobbelt så godt, fordi tallet 30 er det dobbelte af tallet 15. Det er ikke tilfældet! Faktisk beskytter en solcreme med faktor 15 hele 93% og en solcreme med faktor 30 beskytter 97%. En solcreme med faktor 50 beskytter kun en enkelt procent mere, end en solcreme med faktor 30.
Derfor bør du måske ikke udelukkende gå efter en solcreme med faktor 50, hvis du gerne bruge sol beskyttelse på den bedst mulige måde. Du bør i stedet tænke over, hvor ofte du påfører dig solcreme.
Mange tror, at når en solcreme er vandfast, behøver man ikke at påføre sig solcreme igen efter en svømmetur. Dog opfordrer eksperter til, at man påføre solcreme igen, når man har været våd. Selvom solcremen måske er vandfast, er det næsten uundgåeligt, at noget af cremen ikke er blevet skyllet af på den ene eller anden måde.
Vil du være miljøbevidst?
En anden ting, som du bør overveje, når du skal vælge den bedste solcreme, er solcremens indflydelse på miljøet. Vidste du eksempelvis, at mange solcremer er skadelige for koralrev? Dette er måske mest relevant, hvis du rejser til Asien, Australien eller lignende. Dog stopper konsekvenserne af solcreme i havet ikke ved korallerne. Solcreme er nemlig også med til at ødelægge havenes naturlige balance – overalt i verdenen.
Hvordan undgår du så at tage del i dette? Du kan vælge solcreme med de rette certificeringer. Undersøg blandt andet om pågældende solcreme har Svanemærket. Dette betyder nemlig, at denne solcreme er fri for de kemikalier, som skaderne havene.
Yderligere råder mange eksperter de rejsende til at købe solcreme hjemme i Danmark. Du kan nemlig aldrig rigtig vide, hvilke certificeringer du skal se efter i udlandet, for at undgå de skadende solcremer. Rigtig mange solcremer er dog efterhånden blevet opdateret, så solcremerne skader havene mindst muligt.