Indhold på side:
Der er utallige ting at tænke på, når der i familien sker en forøgelse, og en lille ny kommer til verden. Noget af det, som mange kommende eller nybagte forældre bruger masser af tid på at for styr på er blandt andet at anskaffe sig alt det nødvendige til den lille baby.
I den forbindelse går de fleste kommende forældre op i, hvilke behov den lille baby har, og hvad han eller hun får brug for. En ting, det lille nye familiemedlem får brug for, det er en seng at sove i.
I den relation findes der dog mange forskellige løsninger, såsom at barnet sover i forældrenes seng sammen med mor og far, at barnet sover i en vugge, eller at baby sover i en babyseng.
En af de mest populære valg, når det kommer til der, hvor baby skal sove om natten er tremmesengen. Tremmesengen går mange år tilbage og har altid været et sikkert valg i denne forbindelse.
Det er dog for mange forældre en jungle at finde rundt i, når de gerne vil købe den tremmeseng, som er bedst for deres lille guldklump.
Derfor har vi lavet denne test – netop for at hjælpe nybagte og kommende forældre til at finde hoved og hale i, hvad man skal være opmærksom på, når man skal finde den helt rigtige tremmeseng til den lille baby.
Introduktion til den bedste tremmeseng test 2020
Vi vil som sagt forsøge at hjælpe til i junglen af tremmesenge i denne test. Det kan være et virvar at finde hoved og hale i, men i denne test har vi samlet de mange ting, som man skal være opmærksomme på, inden man køber den tremmeseng, der er den rigtige til din baby.
Én ting er, at det er vigtigt for babys velbefindende og trivsel, at han eller hun får en god søvn. I den forbindelse er det naturligvis komforten, som er det vigtigste.
Derudover – og på lige fod i vigtighed med det andet – er det også vigtigt at man har sikkerheden for øje, når man skal ud og vælge en tremmeseng til baby. Disse to parametre er utroligt vigtige for baby, men de er lige så vigtige for jer, der er nybagte eller kommende forældre.
Søvn er lige så vigtig for jer, for at I kan fungere godt og dermed også for at I kan være gode forældre for den lille nye, og have masser af overskud.
Også sikkerhed er væsentlig for jer som forældre, fordi man ofte oplever at være utrolig bekymret, når man har fået en lille baby, man skal tage vare på og har ansvaret på.
Derfor hjælper vi i denne test også med, hvordan I som forældre kan helgardere jer, når det kommer til disse ting, når I skal finde den helt perfekte tremmeseng til jeres barn.
Her starter selve testen af den bedste tremmeseng 2020
Vi kan nu bevæge os videre ind til kernen af det hele, nemlig: Hvad der gør en tremmeseng til den bedste tremmeseng.
I det følgende har vi samlet en række gode råd, som man skal overveje at følge, når man skal finde den perfekte tremmeseng til den lille baby.
Væsentlige egenskaber ved den kommende tremmeseng
Først og fremmest er der en række væsentlige egenskaber, som man bør overveje, inden man køber en ny tremmeseng. Disse punkter vil vi netop komme ind på her, så du er godt klædt på, inden du træffer din beslutning.
En fleksibel tremmeseng – der kan justeres i højden og længden
Det er dig sikkert bekendt – ellers bliver det i hvert fald – at en baby vokser utrolig hurtigt. Før du har set dig om, er din lille baby allerede vokset en hel del centimeter, og det er godt, sådan skal det være. Men dette kan være en udfordring i forhold til mange ting, såsom tøj, man ikke nåede at bruge, før din baby allerede er vokset ud af det og meget andet.
Dette gælder naturligvis også sengen til dit barn, som om nødvendigt skal være stor nok. I den forbindelse kan det altså være en klar fordel at vælge en seng, som også er stor nok, når din baby bliver et halvt år, ét år osv.
Hvis du ønsker, at investere i en tremmeseng til din baby, som han eller hun kan benytte i længere tid end et par måneder, er dette i hvert fald et punkt, som du skal være opmærksom på, når du søger efter den helt rigtige tremmeseng.
Der findes en del tremmesenge på markedet, som lever op til denne multifunktionalitet, således at sengen kan justeres i størrelsen, alt efter hvad der passer til det stadie, dit barn er i. Man skal dermed gå efter en tremmeseng, der kan vokse med barnet så at sige. Her er eksempelvis Sebra Sengen et rigtigt godt bud.
En anden fleksibilitet og multifunktionalitet, som er en klar fordel at kigge efter, om den kommende tremmeseng lever op til er, udover justering af sengens længde, ligeledes en justerbar højde i tremmesengen.
Justerbar højde i en tremmeseng betyder, at bunden i tremmesengen kan justeres op og ned. Her vil tremmesengen Alfred fra BabyDan være rigtig god.
Dette er særligt væsentligt i de første måneder af din babys liv, idet det vil være en behagelig fordel at kunne justere bunden helt op, således der ikke er så langt ned til den lille baby.
Dette er især en fordel for forældrene selv, idet baby typisk skal løftes op et par gange hver nat for at ammes eller have flaske, og en høj bund i tremmesengen vil sikre, at du som forældre ikke lider last i ryggen.
Når barnet så bliver ældre og kan mere selv, så er det igen en fordel at sænke bunden, for at have en sikker ramme om barnet i løbet af natten – særligt hvis barnet selv kan stå op.
Går man efter en tremmeseng med en sådan justerbar højde i bunden, så skal der være 30 centimeter som minimum fra bunden til toppen af tremmesengen, når bunden er justeret op på det højeste.
Derudover skal der desuden være over seks centimeter mellem tremmerne, og i tilfælde af netsider på tremmesengen, så skal maskerne være 7 millimeter eller under.
Når det kommer til siderne på en tremmeseng er der ligeledes nogle officielle krav. Det er blandt andet, at det ikke må være en mulighed at sænke siderne fra sengen, hvis tremmesengen har sider, der er sænkbare. Der skal således gerne være to låse, som skal tilgås samtidigt med begge hænder. Dette skyldes naturligvis, at babyen således ikke selv vil kunne åbne op for siden.
Overordnet set, så går anbefalingerne på, at bunden i tremmesengen er helt oppe i de første par måneder af barnets liv, for at skåne forældrenes ryg. Efterfølgende skal bunden sættes ned gradvist som barnet vokset.
Det anbefales derefter, at bunden sættes så langt ned som muligt, og at siden i tremmesengen sættes helt op, når babyen er omkring de fem måneder gammel.
Dette skyldes som sagt, at barnet er en del mere mobilt allerede når det er omkring de fem måneder gammelt, og der kan således være en potentiel risiko for at baby kan falde ud af sengen, hvis bunden er for højt placeret.
Mangel på plads i hjemmet – udnyt tremmesengen
Det er ikke alle, der får børn, mens de bor i hus eller en lejlighed, der er så stor, at der er eget værelse til den lille fra start.
Det kan nemt lade sig gøre at bo på mindre plads, idet den lille baby som sådan ikke kræver meget plads, for han eller hun vil blot befinde sig der, hvor forældrene er i det første lange stykke tid.
Derfor bor mange på meget lidt plads, når det første lille barn kommer til verden, og det resulterer ofte i, at man begynder at mangle en del plads til opbevaring, når den lille kommer til verden.
For selvom den lille baby ikke har brug for sit eget værelse, så er der jo alligevel en del ting, som han eller hun har brug for, som for eksempel et puslebord og tremmeseng, og disse møbler fylder. Også bleer, babytøj, legetøj og meget mere får brug for pladser i hjemmet.
Derfor kan det være en rigtig god idé at man tager det med i sine overvejelser, når man skal finde den helt rigtige tremmeseng. Der findes nemlig mange gode måder, hvorpå man kan udnytte pladsen under tremmesengen til baby, således at der kan være opbevaring under den.
Der er nemlig som oftest godt med plads under sådan en tremmeseng, så man kan have nogle gode kasser til opbevaring under, hvor man for eksempel kan opbevare alt det tøj, som baby hurtigt vokser ud af, indtil man har samlet en stor stak, der kan gives videre til en anden kommende forældre eller genbrug.
Der findes dog også tremmesenge med opbevaring integreret, hvis man mere er til det.
Disse tremmesenge har skuffer integreret i bunden, hvori man kan opbevare en masse.
Hvilken størrelse tremmeseng – og hvor lang tid kan den bruges?
Det kan være svært at afgøre, hvor stor en tremmeseng man skal anskaffe sig, og hvor lang tid man egentlig kan bruge den.
Særligt hvis man er førstegangs forældre, kan det være en udfordring, idet man ofte er helt grøn, når det kommer til babysenge, samt babys hastighed i forhold til højde og udvikling. Så her kommer der nogle generelle informationer omkring netop dette.
Overordnet set, så vil vugger være så små, at de kun egner sig til den helt lille nyfødte. Det afhænger naturligvis af størrelsen på sengen og babyens størrelse, for ingen babyer er naturligvis ens.
Men som en fingerregel er vugger beregnet til babyer på tre til seks måneder gamle. Derfor er tremmesengen som sagt smart at købe fra start, idet denne seng kan anvendes fra den første dag, og så kan den bruges helt frem til, at barnet er omkring to til tre år gammelt.
Naturligvis også afhængigt af barnets størrelse, samt tremmesengens størrelse. Langt de fleste tremmesenge måler dog 60 x 120 centimeter, så de fleste børn kan altså sove heri indtil de er omkring de tre år. Tremmesengen Mia fra Babytrold har præcis denne størrelser:
Hvis du er i tvivl om, om dit barn er ved at være for stor til tremmesengen, så er en god måde at vide det på, hvis dit barn forsøger at klatre ud af sengen.
På den måde ved du med sikkerhed, at tremmesengen ikke længere er god for dit barn, og det er simpelthen for usikkert at lade dit barn prøve at klatre ovre i løbet af natten.
Når dit barn når denne alder, hvor han eller hun er blevet for stor til tremmesengen, så bevæger man sig fra tremmesengen og over til en seng, der er i junior størrelse i stedet for.
Her kan man få mange gode madrassen, som for eksempel junior madrassen, Kapok. Denne madras i juniorstørrelse er både isolerende og varmeregulerende, hvilket er rigtig godt for det lille barn.
Derudover indeholder madrassen desuden et bitterstof, som gør, at mider og husstøvmider ikke kan leve i madrassen. Kapok, som madrassen består af, er desuden 100 % naturligt og økologisk.
Hvis du beslutter dig for at anvende en tremmeseng fra starten af, så kan tremmesengen dog synes en hel del for stor for den lille baby, som nærmest helt forsvinder i den store seng. Men også her er der råd at hente.
Du kan nemlig selv skabe en mere pakket tremmeseng ved for eksempel at bruge liften i tremmesengen de første måneder, eller ved at have en babynest liggende i tremmesengen, der kan fylde pladsen ud, indtil baby selv begynder at fylde mere i tremmesengen.
Der er desuden også rigtig mange, der har en sengerand hele vejen rundt om tremmesengen for at gøre tremmesengen mindre og mere tryg for den lille baby.
Sørg for et godt miljø omkring din baby
Det er vigtigt, at man sørger for at skabe et trygt, behageligt og rart miljø for den lille baby, der skal bruge en stor del af sit liv i den kommende tremmeseng. Og ikke nok med, at baby skal bruge en masse tid på at ligge og sove i denne tremmeseng – vi har ligeledes tale om dyrebar tid for den lille baby.
Derfor kan du gøre mange ting, for at give de bedste forudsætninger for en god søvn i tremmesengen til den lille baby.
Man skal naturligvis sørge for, at babyen har godt med plads i sengen, og derudover at der hverken er for koldt eller for varmt for den lille i tremmesengen.
Han eller hun kan ikke selv sige til, om det er det ene eller det andet, så det er særligt her, at forældrene skal være på vagt efter om, det trækker ned til den lille baby, eller om det omvendt er for tæt på en varm radiator, når den lille ligger i tremmesengen.
Dernæst er det vigtigt at sørge for, at sengen til babyen har en konstruktion, der er åndbar, således at barnet får nok med ilt ned i den lille seng, således at han eller hun får den nødvendige ilt, for at kunne udvikle sig som han eller hun skal i løbet af natten.
Det er i den forbindelse også vigtigt, at man sørger for, at babyen ligger omgivet af materialer, der er gode og ikke fyldt med giftige og hormonforstyrrende stoffer, for disse vil unægteligt påvirke og forstyrre barnet, selvom det kan være svært at sætte en finger på, hvad disse pesticider og kemikalier helt præcis gør ved os.
En måde hvorpå du kan sikre dig, at du undgår dette, er for eksempel ved at købe lækkert økologisk sengetøj.
Her findes der rigtig meget godt på markedet. Et eksempel kan være dette fine sengesæt, som er produceret i økologisk bomuld.
Sengesættet er både økologisk, men det er desuden også GOTS certificeret, hvilket vil sige at samtlige faser i produktionen har foregået under kontrollerede forhold, som er stemplet økologisk – helt fra bomuldsblomsten på marken til det endelige produkt, man står med i hænderne.
Det er forholdsregler som disse, man kan gå efter, når man skal skabe et godt og sikkert miljø for den lille baby, der skal sove trygt og godt i tremmesengen.
Også hos Drømmeland kan man for eksempel finde denne pude til baby, som er fyldt med de reneste moskusdun.
Puden er desuden allergivenlig, idet den har alle disse tre certifikater: Oeko-Tex, Svanemærket samt Astma-Allergi mærket.
Der er altså et stort udbud af allergivenlige puder, dyner og sengesæt til baby, som det er en god idé at købe til tremmesengen.
Vær altid opmærksom på sikkerheden
En seng til din baby kan koste alt fra et par hundrede kroner til flere tusinde kroner, og prisen på en tremmeseng afhænger ofte af mærket.
Det vil altså sige, at stort set alle tremmesenge, der bliver solgt i Danmark, også er rigtig gode, selvom de ligger i den lave ende af prisskalaen, men det er selvfølgelig smag og behag, hvad man er til, og nogle gange har man som forældre en klar idé om, hvilken seng ens barn skal have.
Har man dog ikke en klar idé om lige netop hvilken slag og hvilket mærke, sengen skal have, så kan det være svært helt præcis at gennemskue, hvilke tremmesenge der er gode nok, når det kommer til sikkerheden. For sikkerheden er nu engang det vigtigste, når det kommer til små babyer.
Derfor er det godt at vide, at Forbrugerstyrelsen faktisk har en håndfuld gode råd og anbefalinger, som man med fordel kan have med i sine overvejelser, inden man køber en ny tremmeseng til babyen.
Det første man skal kigge efter er enkelt: hvilket materiale er tremmesengen lavet i?
Er det stabilt og sikkert, således at tremmesengen står fast og robust, og ikke kan gå itu? Man skal huske på, at en baby meget sjældent ved, hvad der er rigtig og forkert at gøre i de første mange år, og derfor vil der nærmest med sikkerhed blive hoppet op og ned i den tremmeseng, så snart baby er stor nok til at stå oprejst og hoppe.
Det skal en tremmeseng naturligvis kunne holde til. Hvis du synes, at det kan være svært at vurdere selv, og måske du også er ekstra bekymret som en ny forældre typisk er, så er der heldigvis en helt konkret ting, du kan gøre. Der findes naturligvis nogle bestemte standarder inden for Europa, når det kommer til børnesenge og herunder tremmesenge.
Du kan selv tjekke den pågældende tremmeseng, ved at kigge efter et mærkat, hvorpå der står “EN719” plus et årstal, så for eksempel kunne der stå EN719 + 2017, og så ved du, at den pågældende tremmeseng lever op til europæiske standarder, og dermed er sikker for din baby.
De bedste forhandlere i Danmark, når det kommer til senge
Før vi går i gang med den endelige test af tremmesenge, så vil vi først og fremmest kort præsentere et par forhandlere, der særligt står stærkt på det danske marked, når det kommer til senge og alt, der hører dertil.
Helt konkret har vi fundet frem til fem forhandlere, som alle har et stort udvalg af senge. Fælles for dem er, at de alle har specialiseret sig indenfor det begrænsede felt; senge, og dermed kun forhandler dette.
Sengetid
Sengetid forhandler et stort udvalg af senge, madrasser med mere på hjemmesiden sengetid.dk. Og de gør en dyd ud af at hjælpe kunderne med at opnå en god søvn ved at finde den rigtige seng.
Sengetid tilbyder 30 dages returret, 101 nats ombytningsret og 25 års kvalitetsgaranti.
Bedre Nætter
Bedre Nætter blev etableret i 2013, men har allerede kæmpet sig godt ind på markedet af sengeforhandlere. Deres vision er, at give danskerne bedre nætter til bedre priser.
Bedre Nætter tilbyder gratis levering, 100 dages prøve og prisgaranti. Deres store udvalg kan ses på hjemmesiden bedrenaetter.dk.
Drømmeland
Drømmeland blev etableret i 1975, og er den ældste forhandler på markedet inden for senge, og du kan derfor være sikker på at dette er en forhandler med en enestående ekspertise.
Drømmeland tilbyder gratis levering, 60 dages garanti på pris og komforten på madrasser med udskiftelig kerne.
Sengefabrikken
Sengefabrikkens store udvalg af senge, madrasser og meget mere indenfor dette felt kan ses på deres webshop Sengefabriksudsalg.dk.
Sengefabrikken får fem stjerner, når det kommer til kundeservice, vurderes af kunderne selv. Så man kan godt regne med en god service hos Sengefabrikken. De står da også til rådighed for hjælp gennem både telefonen og på hjemmesidens chatfunktion i løbet af hele ugen. Handler du på sengefabriksudsalg.dk får du gratis fragt og 30 dages returret.
DinSeng.dk
DinSeng.dk består af et sammentømret makkerpar, der har over 15 års erfaring inden for handel med senge. Man kan derfor være sikker på, at de hos DinSeng.dk har den rette ekspertise til at hjælpe og vejlede deres kunder i søgen efter den helt rette seng.
Visionen hos DinSeng.dk er at give deres kunder den bedste seng til den bedste pris. DinSeng.dk er desuden ikke blot online, men også en butik i Løgstrup. Du kan derfor komme forbi og hilse på makkerparret bag, få rådgivning i din søgen, samt afprøve de produkter, der vækker din interesse.
Dinseng.dk tilbyder gratis levering, fuld returret og garanti for komfort på madrasser.
En god søvn er essentiel for at din babys ve og vel – men også dit
Det er en velkendt information for de fleste, at søvnen er vigtig for os mennesker, for at vi kan fungere, som vi skal – både når det kommer til humør, følelser, men i særdeleshed også helbredet. Dette gør sig ikke mindre gældende for små babyer.
En god nats søvn er nemlig altafgørende for din babys ve og vel. Helt overordnet vil babyer være mere medgørlige så længe de får den vigtige søvn, for det kan nemlig gøre, at deres følelser løber af med dem, hvis de i for lang tid ikke får en god nats søvn.
De bliver altså lettere overstimuleret og sensitive, mister hurtigere koncentrationen og interessen for nye ting, og slutteligt så falder de nemmere, hvis de ikke får en god søvn.
Dette er naturligvis en undtagelse i barnets første måneder, hvor de fleste babyer vil vågne ofte i løbet af natten, fordi de er sultne og skal have bryst eller flaske.
Men det kan være en fordel, at man gør sig tanker om, hvilken seng man ønsker sig til sit barn helt fra starten af, idet den lille baby således kan vokse med sengen, og I som forældre vi således spare penge, idet I ikke skal ud og købe en splinterny seng, så snart baby er vokset lidt – og det går jo stærkt i den alder.
I det følgende har vi samlet et par stykker af de mange gode grunde der er til, at man anskaffer sig en god seng fra start til sit kommende barn.
Det første er, at søvnen giver en bedre vækst for din baby. Når baby er vågen forbrænder den selvsagt kalorier, og hvis din baby dertil er mere vågen, end den burde, så græder den formentlig også mere, hvilket også kræver kalorier.
På den måde kan mangel på søvn, eller underskud af den, medføre problemer, når det kommer til væksten.
Derudover så har søvn mange andre fordele, såsom at styrke babys immunforsvar og fremme indlæringen. Ligesom ved voksne mennesker, så opbygges immunforsvaret under søvnen hos små babyer, så en dårlig søvn vil altså gøre dem mere modtagelige for sygdomme.
Når det kommer til indlæringen, så har din baby mange nye ting, som han eller hun skal lære – allerede fra begyndelsen af livet. Og du kender det måske fra dig selv: hvis du har sovet dårligt i for lang tid, så begynder du at have svært ved at huske og koncentrere dig.
Det samme gør sig gældende for en baby, hvis hjerne arbejder lang bedre, når den er veludhvilet. Din baby vil således have nemmere ved motoriske, sociale og følelsesmæssige kompetencer, hvis han eller hun får god søvn.